+4564461511 info@pluscoat.com

PULVERLAKERING

Pulvermaling er et gængs valg for almindelige industriapplikationer, og giver en god hinde til at beskytte metaller mod vind og vejr. Hvis hinden brydes af en skade, afhænger beskyttelsen imidlertid af, om emnet er korrekt forbehandlet, inden pulvermalingen blev påført.

Pulvermaling bruges primært til metal, fordi pulveret skal smeltes, så den geléterer og danner en sammenhængende malingsfilm.

Pulverlakering har været en del af vores kernevirksomhed siden 1960’erne, og vi tilbyder både robotlakering og manuel lakering med kapacitet til emnestørrelser på op til L 7 x B 3 x H 3 meter.

Udtalelse

Har du spørgsmål til pulverlakering? Så ring til mig på +45 22 12 88 26 – eller skriv på mlp@pluscoat.com

Marcello La Pia

Medejer & Driftsleder

BESTIL ET PRØVEEMNE – UFORPLIGTENDE

Se, hvordan dit emne ser ud efter en pyrolyseafbrænding. Og få et uforpligtende tilbud.

pulverlakering med robot 6445

FAKTA OM PULVERLAKERING:

  • Billig beskyttelse af metal
  • Påføring af pulver er nemt at styre
  • Fornuftigt udvalg af farver, effekter, glanstrin og typer – sammenlignet med vådmaling
  • Pulvermaling holder dårligt, hvis ikke forbehandlingen er optimal
  • Der findes pulvermaling, som kan smeltes på træ og plast, men det er en følsom proces, der ikke har vundet ret stort indpas i industrien.

OM PROCESSEN

Pulvermaling påføres ved, at pulveret blæses ud af en dyse med trykluft. Når pulveret passerer dysen, oplades den enten ved friktion eller ved elektrostatiske udladninger direkte i pulverskyen.

Emnet som pulveret skal påføres er jordet, og tiltrækker de opladede pulverpartikler. Når laget på emnet er tilstrækkeligt til at danne den ønskede lakfilm, kommer emnet i en ovn. Her geléterer pulveret og danner en lakfilm.

pulverlakering store emner 8095

HISTORIEN BAG PULVERMALING

Dr. Erwin Gemmer, en tysk videnskabsmand, udviklede i 1950’erne hvirvel sintrings-processen. Her holder man pulver flydende ved at lade luft sive gennem det nedefra, og så sænker man emnet ned i det flydende pulver.

Fra 1958 til 1965 blev næsten alt pulver påført på denne måde, og tykkelsen på lag lå typisk mellem 150 og 500 my. Man brugte det primært til elektrisk isolering og korrosionsbeskyttelse, og det var oftest PVC, NYLON 11, POLYESTER og PELD, der blev brugt. BOSCH i Tyskland var de første til at udvikle EPOXY pulver, som kom frem i deres søgen efter et elektrisk isolerende materiale.

Til almindelige applikationer som vi kender i dag, var hvirvel sintring ikke godt nok. Derfor blev elektrostatisk opladning af pulver udviklet af SAMES i Frankrig. De 4 typer pulver, som man oftest anvender i dag – polyester, epoxy, epoxy-polyester og PUR – blev udviklet fra 1966 til 1973.

Siden har specialiserede pulvertyper set dagens lys – fx silikone, PTFE og akryl.

SPØRG OS!

Spekulerer du på, om vi kan hjælpe dig videre? Vil du have en rundvisning i vores produktion? Så bare ring. Vores nummer er 64 46 15 11.